Hoppa till sidans innehåll

Dövidrottsfest i Stockholm under helgen!

01 JUN 2018 15:48
Under helgen, 2-3 juni, blir det en fantastisk dövidrottshelg i Stockholm med flera olika tävlingar och mästerskap i alla ålder - vi hoppas på en stor publikfest också!
  • Uppdaterad: 01 JUN 2018 16:05

Först ut är det Skol-SM - en älskad tradition, alla döva idrottare har minst ett fantastiskt minne från Skol-SM. Denna gång blir idrotterna basket samt orientering arrangerad av Dövidrott Östra tillsammans med IK Hephata samt Mälarhöjdens Orienteringsklubb. Under lördagen spelas basket i Liljeholmshallarna 1 och 2 med start klockan 9 till cirka 16.00 då det är dags för prisutdelning, både flickor och pojkar har mellanstadie- och högstadieklass. Under söndagen blir det orientering i vackra Vinterviken med start klockan 8.45 - klasserna blir pojkar och flickor 10, 12, 14 samt 16, totalt 75 ungdomar! Räkna med flera spännande dueller men främst idrottsglädje och ett härligt gemenskap! 

Kommer du och kollar på Skol-SM har du samtidigt möjligheten att även kolla på SM i volleyboll samt orientering! Under lördagen spelas det ett inofficiellt Volleyboll-SM i Liljeholmshallarna 3 med start kl. 9 - det blir totalt fyra mixade lag där IK Hephata har tre lag och IK Virtus ett lag. Förhoppningsvis blir det startskottet på ett stort volleybollintresse inom dövidrotten! 

I samband med Skol-SM i orientering ska det även genomföras Svenska Mästerskap i orientering på exakt samma plats och startområde - totalt kommer 11 tävlande i klasserna H21*, D21* samt H45*. Första löpare startar klockan 10! Kom dit och njut av det fina vädret samtidigt som ni hejar fram alla duktiga orienteringslöparna - möjligheten till att ta en dopp i närheten finns! 

Eller - varför inte åka till Vallentuna Golfklubb? Stockholmssvingarna anordnar det årliga vårslaget och som vanligt är det en populär event som följs med ett stort intresse - totalt 24 golfare kommer till start! Vårslaget spelas både lördag och söndag. 

Det blir hursomhelst en fantastisk dövidrottsfest under helgen - hoppas det också blir en fantastisk publikfest! 

Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd
SDI Ungdom

Tecken inom idrott
Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info