DISCGOLF SM: Favoritsegrar i helgens SM - Svenska Dövidrottsförbundet
Hoppa till sidans innehåll

DISCGOLF SM: Favoritsegrar i helgens SM

2017-09-04 16:01
Årets SM i discgolf som arrangerades av UIF Viljan och spelades i Vänersborg är nu avklarat. Det blev favoritsegrar i de olika klasserna.
  • Uppdaterad: 2017-09-04 16:03

I juniorklassen vann Viggo Hellöre från IF Nerike SM för andra året i rad! Han spelade stabilt, håller en hög nivå och är jämförbar med de övriga klasserna.

Elias Rangsjö, även han från IF Nerike, blev en glad tvåa. Hans bästa minne var under tredje rundan där han lyckades göra hela 4 birdies, vilket var riktigt bra. På tredje plats kom IF Nerikes Noah Rangsjö. Han är fortfarande väldigt ung och har framtiden för sig. Samtliga juniorer är med största sannolikhet namnen vi kommer att se i toppen i herr open om några år.

I herrarnas masters som spelades för första gången kom fem herrar till start. Göran Tannlund från IK Hephata vann med en ganska klar marginal. Han berättade att han försökte tanka "par" på varje hål och se birdies som bonus.
Niclas Crona, IK Hephata, spelade hela SM:s stabilaste rundor med sina 71, 71, 71, 72 kast på 4 rundor. Han blev tvåa.
Tommy Norman hade en kamp med klubbkamraten från IK Hephata, Janne Ågren om tredje platsen, och det blev Tommy som lyckades knipa hem bronset.

SK Lundias Linda Ljunghäger försvarade fjolårets mästartitel i damklassen där hon vann med klar marginal. Hon spelade lugnt, behöll sig lugn och spelade stabilt hela tävlingen. Hawra Faraj, IK Surd, blev tvåa och hade en bra helg i Vänersborg.  Malin Söderberg från IF Nerike var inte så långt efter silvret men fick nöja sig med ett brons. 

I herrklassen vann Martin Johansson från IF Nerike SM för andra året i rad. Denna gång var försprånget inte alls lika stort som ifjol. Han var den enda som gick under par på hela tävlingen och berättade att han under finalrundan visste att klubbkompisen Mikael Svensson hade kunnat gå om Martin om han fick en dålig runda. Så han spelade finalrundan efter hur sina motståndare spelade utan att ta några risker alls för att säkra sitt guld. 
Mikael Svensson tog hem silvret och försökte verkligen utmana Martin i finalen men Martin spelade smart och det var lite för stort försprång för att kunna ge Martin lite nerver. Men han är nöjd med silvret efter sitt brons ifjol och lovade att han skulle bli ännu bättre nästa år.

Christoffer Hellöre, IF Nerike och Rasmus Westberg, IK Hephata låg bara ett kast från varandra i kampen om bronset. Christoffer var den som spelade lugnast och smart medan Rasmus försökte spela aggressivt och offensivt. Men det blev lite för många missar för Rasmus och det blev Christoffer som tog hem bronset.

Resultat
Juniorer
1. Viggo Hellöre, IF Nerike 267
2. Elias Rangsjö, IF Nerike 296
3. Noah Rangsjö, IF Nerike 337

Damer
1. Linda Ljunghäger, SK Lundia 310
2. Hawra Faraj, IK Surd 337
3. Malin Söderberg, IF Nerike 348

Herrar
1. Martin Johansson, IF Nerike 233
2. Mikael Svensson, IF Nerike 240
3. Christoffer Hellöre, IF Nerike 250

Masters, herrar
1. Göran Tannlund, IK Hephata 261
2. Niclas Crona, IK Hephata 285
3. Tommy Norman, IK Hephata 313

Fullständiga resultatslistan hittar ni här. 

Skribent: Martin Johansson/Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd
SDI Ungdom

Tecken inom idrottSDI:s 100 årshemsida

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info