Hoppa till sidans innehåll

DEAFLYMPICS: Orientering och simning uttagna till spelen

2017-06-08 12:46
Sverige skickar 11 aktiva deltagare till Deaflympics. Deaflympics 2017 avgörs i Samsun i norra Turkiet 18-31 juli och arrangemanget innehåller 21 olika sporter på totalt 40 arenor.
  • Uppdaterad: 2017-06-12 10:49

Den svenska truppen

Carl Rasmussen Överledare för den svenska truppen
Joachim Sundström Sportchef och ombud på ICSDs kongress 16-18 juli
Sven-Emil Karmgård Förbundsordförande och ombud på ICSDs kongress 16-18 juli
Therese Rollvén Medieansvarig
Lars-Erik Carlsson Lagledare och coach, bowling
Ulf Sandblom Förbundskapten, bowling
Anton Elofsson Bowling
Szczepan Drapsa Bowling
Owe Persson Bowling
Fredric Flink Bowling
Anders Nordell Bowling
Pierre Hjalmarsson Bowling
Torsten Hammarström Ledare, cykel
Tommy Hammarström      Cykel
Arto Thor Ledare, friidrott
Theodor Thor Friidrott, spjut
Martin Törnblom Ledare, simning
Robin Flyman Simning
Henrik Eklund Ledare, orientering
Petra Eklund Orientering
Jesper Melin Orientering

 

Simning och orientering har fått tid på sig att visa tävlingsresultat till och med 31 maj. Svenska Deaflympics kommittén har nu beslutat att ta med simning och orienteringen till Samsun.

Vår löpare Otto Kingstedt samt bowling damerna har tackat nej till att delta i Deaflympics och vi respekterar deras beslut. Alla landslagsaktiva och ledare bestämmer själva om de vill delta i Deaflympics eller inte. SDI:s styrelse följer hela tiden utvecklingen i Turkiet samt utrikesdepartementets (UD) rekommendationer om ev. avrådan skulle finnas för Samsun som ligger i norra delen vid svarta havet.

Tolkcentralernas chefer har sedan tidigare beslutat att inga skicka några tolkar till Samsun pga oroligheter i Turkiet. Avrådan från UD gäller fram tills nu endast den södra delen vid gränsen mot Syrien. Vi har haft möte med Stockholms läns tolkcentral och nu också tillskrivit ett brev till landstingets chef angående situationen. Vi hoppas få med tolk till vår svenska trupp.

Förbundsordförande Sven-Emil Karmgård och sportchef Joachim Sundström kommer att delta som ombud på ICSD kongressen i Samsun 16-18 juli.

Den svenska truppen på 11 aktiva och 6 ledare kommer att bo på Hotel Marin i Samsun, ett litet hotell som troligen kommer att passa vår trupp. Vi har också ett litet samarbete med den danska truppen där vi också har reserverat två rum på deras hotell för att kunna backa upp ifall någon deltagare blir sjuk och behöver ett eget rum för att vila upp sig. Den svenska truppen är också liten, några stannar också bara över tävlingsperioden och åker hem direkt efter avslutad tävling, vilket gör att Deaflympics kommittén bestämt sig för att inte ha med massörer till Samsun. Vi samarbetar med våra nordiska länder och ordnar vid behov massage för de aktiva i Samsun.

Jonny Gustavsson från Göteborg kommer att delta i Samsun i egenskap som vice Technical Director för Deaflympics handbollen.

Samsun kommer att ha 2000 volontärer till spelen och 300 av dessa är döva. Många idrottshallar är nybyggda i Samsun och Turkiet har satsat stort på arrangemanget och fått bra stöd från sitt lands
regering.

Tävlingsdagar för svenskarna

Bowling        
Spelas den 20-29 juli där tävlingarna börjar med singelspel och avslutas med prestigefyllda Masters. 
Singelspel: 20 juli

Dubbelspel: 22 juli
Tremanna: 24 juli
Femmanna: 27 juli
Masters: 29 juli

Cykel             
Mountainbike/Cross Country: 24 juli

Landsväg/Road Race: 25 juli

Friidrott, spjut

Kval: 24 juli
Final: 25 juli

Simning
Simtävlingarna avgörs 20-26 juli.

Robin ställer upp i 50, 100, 200 och 400 m frisim samt 50, 100 m fjäril och 100 m bröst.

Orientering
Sprint: 21 juli

Medel: 25 juli
Long distance: 27 juli

Sveriges chanser
Carl Rasmussen, Svenska Deaflympics kommitténs ordförande hälsar att Sverige siktar på 4-5 medaljer i Samsun och störst medaljchanser har bowlarna samt Theodor Thor i spjut. Theodor slog till med säsongsbästa 66,86 m vid Kringelspelen i Södertälje förra veckan. Theodor tog brons vid Deaflympics 2013.

Våra bowlare har alltid presterat väl i internationella mästerskap och har i Samsun stora chanser på medalj både individuellt samt i lagspelet. Anton Elofsson och Fredric Flink tog guld i dubbelspelet i Deaflympics 2013 med 2688 poäng som blev ett världsrekord. Elofsson också tog en fin silvermedalj i Masters. Anton tog även en bronsmedalj i singelspelet.

Tommy Hammarström kommer till Deaflympics med en fin träning- och tävling säsong bakom sig och har valt att endast ställa upp i landsväg och Mountainbike för att toppa sig maximalt i dessa grenar.

Robin Flyman har gjort fina personbästa på simtävlingar med Örebro SimAllians den senaste tiden och är i bra form. Robin kvalar in med sina tider, enligt simningens kvaltider för respektive distanser i Deaflympics.

Petra Eklund och Jesper Melin har tävlat mycket i orientering och gjort fina prestationer och sänkt sina personbästa i sprint. De deltog senast bland Sverige eliten på Svenska Mästerskapen i Örebro. Störst chans finns i sprint och medel.

Invigningen sker den 18 juli och den svenska truppen kommer att bära Nikes märke som officiell representationsklädsel i Deaflympics.

Vi vill rikta ett stort tack till Sportgrossen och Nike för deras sponsring av klädpaketet till Deaflympics 2017!

Vid Deaflympics 2013 tog Sverige fyra medaljer (ett guld, ett silver och två brons).

Vår nyhetsuppdatering från Deaflympics kommer att ske via vår officiella hemsida www.dovidrott.se. Vi kommer också att dela nyheterna på våra sociala medier på facebook (Svenska Dövidrottsförbundet) och instagram (svenskdovidrott) med foto och text. 

Följ våra svenska deltagare i Deaflympics 2017 på www.dovidrott.se och den officiella hemsidan för Deaflympics www.deaflympics2017.org

Ladda också gärna hem Deaflympics appen som vi informerat om tidigare.

Vid frågor kontakta sportchef Joachim Sundström, e-post This is a mailto link

Heja Sverige! 😊

 

Skribent: Joachim Sundström
Epost: This is a mailto link
SDI Ungdom

Tecken inom idrottSDI:s 100 årshemsida

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info