Hoppa till sidans innehåll

CYKEL-EM: Tommy kom sexa

14 MAJ 2018 13:43
Cykel-EM i mountainbike i Anhee, Belgien är nu avslutad. Tommy Hammarström var nära medalj, men knep till slut en sjätteplats i maratonloppet och bröt cross-countrytävlingen efter en krasch.
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2018 13:43


Tommy i crosscountry loppet

Cross-country loppet:
Tommy kraschade!

Tyvärr tog det stopp på andra varvet under cross-country tävlingen i Belgien. 36 man startade tävlingen, Tommy kom inte iväg särskilt bra och cyklingen blev stressig, en sten på ”fel” ställe fällde Tommy som flög över styret och ner i backen. Det blev en del skråmor plus ett styre som vreds åt sidan. Där tog tävlingen slut för denna gång.


Maratonloppet. Tommy i action.

Maratonloppet:
Tommy säger att starten var riktig bra och det blev en grupp på 7 personer tidigt i loppet. Efter två mil var det Tommy, en ryss och en ungrare i samma grupp. Ryssen cyklade ifrån när det blev en lång och tuff backe. Tommy kämpade utför och kunde åka ifrån ungraren och låg på en andraplats och fick cykla själv. Sen blev det ett misstag från Tommys sida då han tog fel väg och tappade placeringar, och låg sjua. Han kämpade sig tillbakaför att komma ikapp gruppen som låg tvåa-sexa. Tillslut kom han ikapp gruppen, men det kostade kraft. Hela gruppen jobbade bra tillsammans och sen kom det en seg backe. En slovak cyklade ifrån gruppen och kom ikapp ryssen som ledde. Tommy var med i den andra klungan som låg på 3-6 plats och det blev en duell om bronsmedaljen. När det var fem kilometer kvar var Tommy riktigt trött och fick kramp. Han tvingades att släppa ryssen och ungraren (som senare gjorde upp om bronset). I mål gick han in på en sjätteplats. 

Tommy var endast 30 sekunder från bronset! Om sin insats säger han: - "Jag är mycket besviken då jag gjorde det stora misstaget att ta fel väg. Jag var ju på väg mot medaljen!"

Slovakien vann före Ryssland och Ungern.  


Skribent: Therese Rollvén/Tommy Hammarström
Epost: Adressen Gömd
SDI Ungdom

Tecken inom idrott
Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info