Hoppa till sidans innehåll

FUTSAL EM-KVAL: Säker svensk vinst mot Spanien

07 DEC 2017 17:04
Det blev en säker svensk seger mot värdnationen Spanien i dagens första match i EM-kvalet. Segersiffrorna skrevs till 4-1.
  • Uppdaterad: 07 DEC 2017 17:05

Bildtext: Sverige. Stående fr.v: Fält, C. Björck, W. Björck, Englund och Lindevall. Sittande: Karmgård, Jansson, Tebibel och Boksz.

Sverige spelade ett mycket disciplinerat försvarsspel som var matchplanen. Tränarna Ali Attar och Linnéa Lindén hade under morgonen gått igenom taktiksnack där grunden till det svenska spelet skulle ligga på försvaret. Ett disciplinerat försvarsspel och att man hade koll på sin spelare. 

Spanien är ett land som har gjort bra ifrån sig i futsalsammanhang och det skulle bli en svår nöt att knäcka, trodde vi. Istället går laget in på plan totalt fokuserade på matchplanen och spelar riktigt bra från start.

Spanien får inte mycket att säga till om under matchens gång och Sverige gör mål genom Sofia Lindevall i 14:e matchminuten i första halvlek, efter assist av Fatima Tebibel. Sofias mål är dessutom ett kryss i världsklass!

Sen kommer ökningen efter fyra minuter genom lagkaptenen Fatima Tebibel, assisterad av Pauline Englund. Plötsligt har Sverige en ledning på 2-0 som står sig hela första halvlek. 

Direkt i andra halvlek kör Cecilia Björck rakt mot mål efter en brytning av spanskt anfall och sätter 3-0. Helt ohotad! 4-0 skulle komma sex minuter senare efter en frispark av Pauline Englund till Fatima Tebibel som gör sitt andra mål för dagen. 

Det spanska tröstmålet kommer efter press och nästan det enda svenska misstaget i försvaret på hela matchen. Segersiffrorna blir alltså 4-1.

Mål: Fatima Tebibel 2, Sofia Lindevall, Cecilia Björck. 

Imorgon väntar match mot tuffa Ryssland klockan 11.00. 

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd
SDI Ungdom

Tecken inom idrott
Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info