Hoppa till sidans innehåll

FUTSAL EM-KVAL: Oavgjort mot Frankrike

09 DEC 2017 13:19
Det blev oavgjort mot Frankrike i jakten på EM-biljett i morgonens match. I och med Ungerns förlust mot Ryssland är Sverige nu klara för EM i Finland 2018.
  • Skapad: 09 DEC 2017 13:19

Sverige inledde strålande och satte 1-0 genom Fatima Tebibel efter fyra spelade minuter. Därefter började Sverige bli trötta och samla på sig en hel del fouls som resulterade i en fransk långstraff som gick i mål bakom målvakten Johanna Karmgård i 17:e minuten. 

Resultatet blev 1-1 i halvlek och ett taggat Sverige kom in på plan. Det blev direkt 2-1 till Sverige genom Sofia Lindevall. Ett helt koncentrerat lagarbete med passning från Cecilia Björck till Matilda Jansson som passaade vidare till Fatima Tebibel som hittade Sofia Lindevall i vänstra stolpen som gjorde mål rakt i krysset. Snyggt!

Minuten senare blev det 3-1 genom Fatima i mitten som passar till Cecilia som helt säkert placerade bollen i mål. Men Frankrike svarade direkt minuten senare efter svenskt slarv, 3-2.  Och det skulle komma ännu ett slarv som blev slutresultatet, 3-3.

Eftersom Ryssland vann mot Ungern är Sverige därmed klara för EM i Finland 2018. Sverige gör alltså Ryssland, Spanien och Frankrike sällskap i EM. Nu gäller det att sätta fullt fokus på matchen klockan 17.00 mot Ungern där äran står på spel. Heja Sverige!

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd
SDI Ungdom

Tecken inom idrott
Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info