Hoppa till sidans innehåll

Information om genomlysningen

2017-09-26 16:51
Förbundsordförande Sven-Emil Karmgård informerar kring genomlysningen. Både på teckenspråk och text.
  • Uppdaterad: 2017-09-26 17:09Riksidrottsförbundet skickade igår, 25 september, ut ett pressmeddelande om genomlysningen där nio förbund som hade färre än 50 föreningar granskades. Denna granskning var enligt beslut vid Riksidrottsmötet i Karlstad i majmånad. Vi på Svenska Dövidrottsförbundet fick igår besked att vi är ett av sex förbund som kommer att granskas mer detaljerat.

SDI har inte fått mycket information från RF än vad som står i pressmeddelandet. Den information vi fått handlar om vilket antal föreningar som blivit godkända, inte svarat samt har en större avvikelse i granskningen. 

SDI har idag 43 föreningar och av dem har 36 föreningar skickat in svar till Riksidrottsförbundet. 24 föreningar är godkända i granskningen. 7 föreningar har inte svarat på RF:s kontroll och 12 föreningar har en ”större avvikelse”. Vi vet ännu inte vilka dessa avvikelser är. Villkor för medlemskap hos RF är minst 25 föreningar och minst 1 500 medlemmar.

Med anledning av genomlysningen ser vi fram emot att så fort som möjligt få träffa RF för att få mera information. Vi kommer även att arbeta mycket aktivt tillsammans med både RF och våra granskade föreningar för att säkerställa att allt ska bli så korrekt som möjligt.

För mer information kontakta:

Sven-Emil Karmgård, förbundsordförande
This is a mailto link

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd
SDI Ungdom

Tecken inom idrottSDI:s 100 årshemsida

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info