Hoppa till sidans innehåll

Albins internationella debut

2018-07-04 11:44
Albin Hedlund representerade Sverige för första gången i en internationell tävling utanför Wien i Österrike den 7-9 Juni. Enligt ranking bland juniorer är Albin bland de bästa i Europa! Så förhoppningsvis kommer ni får se mer av Albin i framtiden.
  • Uppdaterad: 2018-07-04 11:46

Albin Hedlund representerade Sverige för första gången i en internationell tävling utanför Wien i Österrike den 7-9 Juni. Vi visste inte alls vilken nivå det skulle vara på spelarna, ej heller hur upplägget skulle vara. Det visade sig att det är en hög nivå på dövbordtennisen i världen, jättekul! Mycket nerver med i spelet under hans debut men han lyckades ändå ta sig vidare från poolen i herrsingel. Väldigt bra arrangerad tävling av Austria Deaf Sport Association och jag tror alla tyckte det var väldigt roligt att en ny junior som representerar Sverige var med.

Albins första match i poolen i Herrsingel var mot Yi-Hsiang Wang, Chinese Taipei. En bra första match i tävlingen mot en av de bästa, förlust med 3-0.

Hans andra match i poolen blev mot en ungefär likvärdigt rankad spelare från Ukraina, Filip Poltavets, men som har spelat flera år i dövsammanhang. Här blev det spännande, Albin vann i 5:e avgörande set. 

Vidare till slutspel och med denna vunna match är han också med på den internationella rankingen.

I slutspelet fick Albin möta norskt motstånd, Jan-Roger Andersson. Albin kämpade på bra men förlorade 3 raka set.

 Albin Wase och norske Jan-Roger Andersson.

Bild: Albin Hedlund och norske Jan-Roger Andersson. 

Länder som var representerade i tävlingen var Chinese Taipei (Taiwan), Polen, Japan, Ryssland, Ukraina, Ungern, Österrike, Norge och Sverige.  Alltså endast 2 st från Skandinavien; Jan-Roger och Albin.

Albins bror Oskar Hedlund, som själv spelar i division 1, var med och coachade och vi föräldrar hejade på, knöt nya kontakter och fick även tillfälle att se fantastiska Baden och Wien.

I dubbel spelade Albin ihop med Erwin Sturmer från Österrike. De fick spela in sig några bollar innan de stod mot de 2:a seedade grabbarna från Chinese Taipei. Ingen tur med lottningen så tyvärr blev de utslagna redan här då det var cup.

 

Bild: Albin Hedlund och Erwin Sturmer. 

På lördagkvällen blev vi bjudna på middag hela gänget, självklart var det wienersnitzel som gällde. Trevlig avslutning på en lyckad turnering. Våren 2019 är det EM i Bulgarien och då hoppas vi få återse gänget och vinna ytterligare matcher! Enligt ranking bland juniorer är Albin bland de bästa i Europa! Så förhoppningsvis kommer ni får se mer av Albin.

Intensiv men väldigt rolig resa; Vi kom dit sent på torsdagskvällen och blev hämtade kl 02:30 på söndagsmorgonen för hemresa.

Albin fortsätter att träna hårt flera timmar om dagen alla dagar i veckan i en av Sveriges bästa klubbar med elit-tänk, Askims BTK. Just nu är Albin och hans bror i Norge på träningsläger. Bordtennisen är allt för Albin och han satsar helhjärtat på att nå toppen!

Skribent: Martina Hedlund
Epost: This is a mailto link
SDI Ungdom

Tecken inom idrott
Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info