Hoppa till sidans innehåll

Audiogram


Här kan du hämta hem blanketten som gäller för audiogramtest gällande landslagsrepresentation för medverkan i internationella tävlingar som EM, VM och Deaflympics.

Ska du representera i landslagssammanhang eller i DCL? Då behöver du ordna ett internationellt audiogram. Detta görs genom denna länk: www.deaflympics.com/audiogramform.asp

Du skall föra in dina uppgifter precis som det står i ditt pass och sedan skriver du ut audiogram blanketten och tar den med dig till närmaste audionom på sjukhuset där du har bokat tid. Be audionomen att denne fyller i Typanometry och Reflexometry rutorna, de röda rutorna till höger på pappret.

Om audionomen inte finner några värden i dessa eller inte kan mäta Typa och Refloxo så skall NR anges i alla rutorna. Längst ned på pappret skall det framgå i kommentarsfältet att NR= No Response.

Ibland kostar det att utfärda ett internationellt audiogram. Kolla detta med audionomen vid bokningen i förväg. Vid en kostnad, ta en dialog med din landslagsidrott eller din klubb för ev. ekonomiskt stöd.

Audiogrampappret skannar du in eller skickar till kansliet på This is a mailto link. Kansliet ombesörjer att blanketten skickas vidare till Internationella Dövidrottsförbundet, ICSD för registrering. Därefter lämnar ICSD ut ett ID nummer för dig som aktiv som sedan används till namnregistreringen inför ett mästerskap eller DCL turnering.

Audiogramreglerna är översatta till svenska (från ICSDs engelska original version 4), som ni kan ta med till olika tävlingar och ha som stöd. 

Audiogramregler - svensk översatt version 4
Audiogramregler - ICSDs engelska original version 4

Uppdaterad: 2017-12-05 11:45
Skribent: Joachim Sundström
Epost: This is a mailto link


SDI Ungdom

Tecken inom idrottSDI:s 100 årshemsida

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info